Vergelijk eenvoudig
uw zorgpremie 2017

Om uit te zoeken welke verzekering het beste bij u past voor 2017 kunt u de zorgvergelijker van Zorgpremiecheck.nl gebruiken. Hier kunt u invullen welke zorg u graag verzekerd wilt in 2017 waarna Zorgpremiecheck.nl u een overzicht laat zien van de verschillende verzekeringen waaruit u kunt kiezen. U kunt hier rekening houden met de prijs, de verhouding van prijs/kwaliteit, de klanttevredenheid over de betreffende zorgverzekeraar en of u vrije zorgkeuze heeft of niet.Verder kunt u op Zorgpremiecheck.nl extra informatie vinden over de getoonde zorgverzekeraars en worden veel gestelde vragen over onduidelijkheden in de zorg beantwoord zodat u weet waar u op kunt letten bij het uitzoeken van een zorgverzekering. Met het stappenplan op Zorgpremiecheck.nl kunt u de verzekering uitzoeken die het beste bij u past en zorgeloos overstappen; het opzeggen van uw huidige verzekering wordt voor u geregeld.
Bij iedere zorgverzekering kunt u hetzelfde basispakket afnemen. Dit basispakket is wettelijk verplicht en de inhoud hiervan is ook wettelijk vastgesteld. Echter zijn er verschillende factoren waar u rekening mee kunt houden. Zo kunt u bij verschillende zorgverzekeraars een naturapolis afsluiten. Deze polis is vaak goedkoper maar u kunt hier alleen zorg afnemen bij een zorgverlener die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. U heeft hier dus geen vrije keuze in uw zorg.Als u kiest voor de vaak iets duurdere restitutiepolis heeft u wel vrije zorgkeuze maar kan het voorkomen dat u de verleende zorg eerst zelf moet betalen en dit daarna pas kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Verder kunt u ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen zodat u maandelijks minder premie hoeft te betalen. Om te bepalen welke zorgverzekering het beste bij u past kunt u zorgeloos vergelijken en overstappen via zorgpremiecheck.nl.
Als u denkt dat u niet voldoende zorg krijgt vergoedt vanuit uw basisverzekering dan kunt u zich aanvullend verzekeren. U kunt hierbij kiezen voor hele uitgebreide pakketten of pakketten die alleen de meest gebruikte zorg buiten het basispakket om vergoeden. Denk hierbij aan fysiotherapie en homeopathische geneeswijzen of – middelen. Ook bieden de meeste verzekeraars aparte tandartsverzekeringen aan zodat u ervoor kunt kiezen om alleen voor de tandarts verzekerd te zijn zonder dat u betaalt voor zorg die u niet nodig denkt te hebben.Aanvullende verzekeringen brengen wel een hogere maandelijkse premie met zich mee; soms kan het voordeliger zijn om niet voor een aanvullende verzekering te kiezen maar iedere maand een klein bedrag apart te houden. Twijfelt u of u een aanvullende verzekering wilt en zo ja, welke? Met het stappenplan op zorgpremiecheck.nl kunt u overzichtelijk de verschillende aanvullende verzekeringen bekijken die voor u geschikt zouden kunnen zijn.
Het eigen risico is voor 2017 wettelijk bepaald op €385. Dit betekent dat u voor de meeste verleende zorg eerst €385 zelf moet betalen voordat de verzekeraar uw zorg vergoedt. Dit geldt echter niet voor alle zorg. Zo kunt u, zonder dat het van uw eigen risico af gaat, naar de huisarts of bepaalde medicijnen bij uw apotheek halen.Voor zorg die binnen uw aanvullende verzekering valt wordt ook geen eigen risico gerekend, deze zorg wordt dus ook direct vergoed. Naast dit wettelijke eigen risico kunt u ervoor kiezen om meer eigen risico te nemen zodat u maandelijks minder premie hoeft te betalen. Als u bijvoorbeeld nooit zorg nodig heeft kunt u dit doen. Wanneer u in de voorgaande jaren uw eigen risico heeft opgemaakt kunt u beter niet voor een verhoogd eigen risico kiezen.
Als u op onze website invult welke zorg u graag verzekerd wilt hebben dan zal onze vergelijker u een overzicht laten zien van verschillende zorgverzekeringen. Hier kunt u kiezen voor de zorgverzekering waarbij de door u gewenste zorg het goedkoopste gedekt is. U kunt hier echter naast de prijs ook kijken naar de tevredenheid van klanten over de verschillende zorgverzekeraars, of naar de kwaliteit van de zorgverzekeraar.Het is erg belangrijk dat u niet alleen kijkt naar het bedrag dat u voor de verzekering moet betalen maar ook naar de exacte zorg die wordt aangeboden, of het om een restitutie- of naturapolis gaat en of u een vrijwillig eigen risico heeft naast de wettelijk verplichte eigen risico. Zorgpremiecheck laat u niet alleen de goedkoopste zorgverzekeringen zien maar ook de zorgverzekeringen waar u net iets meer voor betaalt maar waar u bijvoorbeeld wel een betere dekking heeft. Met de vergelijker van Zorgpremiecheck.nl kunt u dus de verzekering kiezen die het beste bij u past.
Via zorgpremiecheck.nl kunt u de verzekering vinden die het beste bij u past. U kunt in de vergelijker invullen welke zorg u verzekerd wilt hebben het komende jaar waarna u te zien krijgt welke verzekeraars de door u gekozen zorgverzekeringen aanbieden. U krijgt een overzicht te zien waarbij de goedkoopste zorgverzekering bovenaan staat en de duurste onderaan. Echter wordt er ook vermeldt welk cijfer de klanten aan de betreffende zorgverzekeraar geven en of u vrije zorgkeuze heeft bij de betreffende verzekering.Soms kan het in uw voordeel zijn om net iets meer te betalen voor een betere service en een eigen keuze in waar u uw zorg wilt afnemen. Alle opties worden door Zorgpremiecheck.nl aan u getoond zodat u rustig kunt bekijken welke zorgverzekering u wilt en kunt overstappen.